scroll

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δακρυγόνα: συμπτώματα από την επαφή και οι επιπτώσεις τους στην υγεία


Δακρυγόνα: συμπτώματα από την επαφή και οι επιπτώσεις τους στην υγεία
Η χρήση δακρυγόνων στις πορείες που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας έχει γίνει πια σύνηθες φαινόμενο...

χωρίς να λογίζονται οι επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία.


Χθες το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων με αποτέλεσμα όλοι οι παρευρισκόμενοι να εκτεθούν στις χημικές ουσίες των δακρυγόνων και να υποφέρουν.

Ποια, όμως, είναι τα συμπτώματα από την επαφή με τα χημικά και ποιες ακριβώς οι επιπτώσεις των δακρυγόνων στην ανθρώπινη υγεία;

Τα συμπτώματα από την επαφή με τα χημικά είναι ιδιαίτερα έντονα και ενοχλητικά, αλλά ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι παροδικά και υποχωρούν μετά από 5 έως 30 λεπτά, αν ο εκτιθέμενος απομακρυνθεί από τον προσβεβλημένο χώρο. Ωστόσο, ορισμένοι τύποι χημικών μπορεί να συνεχίσουν να επιδρούν ακόμη μέχρι και για δύο ώρες.

Αν, λοιπόν, κάποιος εκτεθεί σε δακρυγόνα μέσα στο επόμενο λεπτό θα νιώσει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα: Τσούξιμο και αίσθηση καψίματος στα μάτια, τη μύτη, το στόμα και το δέρμα, ακατάσχετη δακρύρροια και θολή όραση, καταρροή, βήχα, δύσπνοια, πονοκέφαλο, απώλεια ισορροπίας, προσανατολισμού και αίσθημα σύγχυσης, πανικό, ταχυκαρδία, τάση για έμετο, δερματικά εγκαύματα.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις τους, αυτές εξαρτώνται από τον χρόνο και την ποσότητα έκθεσης στις χημικές ουσίες. Μάλιστα ορισμένα είδη δακρυγόνων είναι ιδιαίτερα τοξικά και κατηγορούνται ότι σε μακροχρόνια έκθεση μπορεί να προκαλέσουν καρκινογένεση, γενετικές μεταλλάξεις και γεννητικές ανωμαλίες, ακόμη και θάνατο, αν χρησιμοποιηθούν σε κλειστούς χώρους, ενώ σε περιπτώσεις ευρείας χρήσης τους, έχουν παρατηρηθεί διαταραχές του έμμηνου κύκλου στις γυναίκες, με πρόωρη έναρξη της επόμενης περιόδου.

24wro.blogspot.com