scroll

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

DUBWISE Hi-Fi XMAS SPECIAL 2013



Ανήμερα Χριστουγέννων η ομάδα του Dubwise Hi-Fi Soundsystem γιορτάζει με ένα Xmas Special πάρτυ στο Αn Club που αποτελεί επίσης το επίσημο Launch Party του United Nations Of Dub Festival 2014.

 Ηχεία, ενισχυτές, 7”, 10” και 12” δισκάκια, ξεφορτώνονται βιαστικά απ’ το βανάκι και κατηφορίζουν τα σκαλιά του An στα Εξάρχεια. Γνώριμη χριστουγεννιάτικη εικόνα των τελευταίων χρόνων, η πατροπαράδοτη πλέον χώνεψη της γαλοπούλας με κουβάλημα και ‘κατάνυξη’ με riddims και selections της ομάδας του dubwise hi-fi.
Το Dubwise hi-fi Soundsystem γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2007 στην Αθήνα από την αγάπη μιας παρέας ανθρώπων για την roots και dub μουσική. Μια μουσική που δεν ακούγεται απλά, παρά μόνο βιώνεται, μέσα από την κουλτούρα του soundsystem.
Ορμώμενη από την Jamaica, η μουσική αυτή κουλτούρα ξεπερνάει τα όρια του μικρού νησιού της Καραϊβικής με τα πρώτα κύματα μετανάστευσης προς την “μητέρα Αγγλία”, πρώτα με τους ήχους της calypso και της ska, και αργότερα με roots, την dancehall και την dub.
Κυρίως στο δυτικό και νότιο Λονδίνο, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Αγγλίας, οι δεύτερης γενιάς μετανάστες από τις δυτικές Ινδίες συνέχισαν να “χτίζουν” soundsystems, και κράτησαν ζωντανό το στοιχείο της reggae στην Αγγλία. Προσδίδοντας του όμως μια πιο βαριά και “militant” χροιά, η reggae ήταν πλέον μουσική της δυτικής μεγαλούπολης.
Τα soundsystems μεταφέρουν και σήμερα τους ήχους της roots, στην Αγγλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με την μουσική σταδιακά να αλλάζει, αλλά τα vibes να παραμένουν ίδια: mash down Babylon με βαριά μπάσα και κοφτερά πρίμα.
Την πλούσια αυτή μουσική κουλτούρα κουβαλάει σήμερα στην Αθήνα το crew του Dubwise Hi-Fi. Pre-Amps, Boxes, Scoops, Sirens, πολλοί δίσκοι.Ηardware και ηχεία κατασκευασμένα από την ίδια την ομάδα, bass-heavy παραγωγές και conscious selections με guest vocalists όπως οι άγγλοι Κenny Κnotts, Echo Ranks, Faye Simon και ο αθηναίος Radical Gee αποτελούν το έργο του crew, ένα έργο που έχει ως μοναδικό σκοπό να αποδοθεί η μουσική έτσι όπως πρέπει να ακούγεται· με δυνατό low end.
Η ομάδα αποτελείται από τους selectors Mashdown45 και Mistaoperator, τους παραγωγούς Amp Outernational, aka Atiko Minus Project, ενώ πλαισιώνεται μουσικά-και-μη από ανθρώπους όπως η Anna Mystic και ο Skitlab.
Όλοι τους ενεργοί για πολλά χρόνια στην ελληνική και ευρωπαϊκή reggae σκηνή, θα συναντηθούν το βράδυ των Χριστουγέννων, σε ένα ραντεβού που, χρόνο με το χρόνο, μετατρέπεται σε θεσμό.
Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου λοιπόν, ανήμερα Χριστούγεννα, dubwise hi-fi inna session, στο An Club, Σολωμού 13-15 στα Εξάρχεια. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.30 και η είσοδος κοστίζει 8 ευρώ. Φέτος, η βραδιά σηματοδοτεί και το launch ενός πολύ μεγάλου φεστιβάλ, του United Nations of Dub Weekender, βασικός υπεύθυνος για το οποίο είναι o i-mitri, μέλος της “οικογένειας” του dubwise hi-fi. Εκτός από την μουσική, θα υπάρξει πάγκος με δίσκους προς πώληση και ital food.