scroll

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Συνέντευξη του Νικήτα Κλίντ στον Αλέξανδρο Μέλη για λογαριασμό του Εξώστη

Μπορεί να αγαπάς ή να μισείς τη μουσική του Νικήτα Κλίντ. Αυτό που δεν μπορείς με τίποτα να κάνεις είναι να αγνοήσεις τη μοναδική του προσωπικότητά του, καθώς και τη διαδρομή του από το 1991, μέλος των Active Member (τότε) μέχρι τον Moriginal ήχο και τις Ρόδες United του σήμερα. 
Συναντήσαμε τον Νικήτα, στους Αμπελόκηπους και κάναμε μια σύντομη αλλά περιεκτική κουβέντα με τη συνοδεία γαλλικού καφέ -μεταξύ φωτογράφισης και πριν φύγει σκαστός για πρόβα με το συγκρότημα.



Έμειναν λίγες μέρες για τη συναυλία σας στην Θεσσαλονίκη. Πες μας τι να περιμένουμε;
Τη μουσική, τα lyrics και την ενέργεια μας.

"Politics & Bullshit", τι σημαίνει και τι μήνυμα θέλετε να περάσετε;
Σημαίνει οτι το πολύ μπλα μπλα είναι μούφα - επίσης ο φανατισμός το ίδιο. Πολεμάμε την κομματικοποίηση στη ζωή μας που ξεκινάει από τα σχολεία και τις σχολές και φτάνει μέχρι τους νόμους και το δρόμο. Δε σημαίνει απολιτίκ - σημαίνει ακομματίκ. Επίσης, αποτελεί μια γνωστή αφροαμερικάνικη έκφραση αρκετά Hip Hop θα λεγαμε.




Έχουμε μάθει ότι μαγειρεύεται νέο δίσκος από Ρόδες United. Tι, ποιος, πότε και γιατί;
Τίτλος “Internet”. Είμαστε στη διαδικασία γραψίματος - όταν τελειώσει θα βγει. Το γιατί είναι το αυτονόητο - γιατί είμαστε μια μπάντα που παίζει και γράφει μουσική. 


Πάνω σε αυτά που είχες πει στην ΕΣΗΕΑ, τι πιστεύεις ότι έχει αλλάξει από τη δολοφονία του Killah P στην ελληνική κοινωνία;
Ήρθε αντιμέτωπη με τη φρίκη και το αδιέξοδο του φασισμού.

Ενωμένο Hip Hop, ναι ή όχι και γιατί;
Ναι γιατί το HipHopείναι μια παγκόσμια γλώσσα, μια κοινότητα. Όποιος το διασπά μόνο κακό κάνει και γελάμε και μαζί του. 




Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω για την εμφάνιση στο THHF με τον DJ The Boy. Πώς το βίωσες ; Με ποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελες να μοιραστείς τη σκηνή στο μέλλον;
Το βίωσα μια χαρά γιατί πως γίνεται να κάνεις τον MC χωρίς έναν DJ της προκοπής? Θέλω να κάνω κομμάτι με το ΜΚ, τον Κανόνα (που ναι και φιλαρακι) και τον Alitiz (που ναι τρελοκομείο).

Τι μουσικές ακούς αυτή την εποχή και γιατί;
Όπως πάντα ακούω διάφορα και χαλαρά - δεν τρελαίνομαι. Δεν υπάρχει γιατί. 


Τι είναι “οικογένεια” για σένα;
Η γυναίκα μου και το παιδί μας. 




Τι σου έρχεται στον μυαλό όταν ακούς:
ΜΚΟ : Έλληνες απατεώνες
Active Member: Ραπ φάση
Θεσσαλονίκη: Κοσμοπολιτισμός
Αθήνα: Βλαχομπαροκισμός
Ευρώπη: Κάτι σαν τα Βαλκάνια - δεν είναι παίξε γέλασε
Hip Hop Κουλτούρα: Ζωή και Ρυθμός

Οι ΡΟΔΕΣ UNITED επιστρέφουνε στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 15 Μαρτίου στο Block 33 για ένα live που πολύ από εμάς ανυπομονούμε να απολαύσουμε. Άλλωστε έχει περάσει καιρός από την προηγούμενη επίσκεψη του Νικήτα Κλιντ και της μουσικής του κομπανίας στο Βορά. 

Πήραμε μια πρόσφατη γεύση αφού κάποια κομμάτια “leak-αραν” από την ίδια την μπάντα με αφορμή τις ζωντανές εμφανίσεις τους. 

“…το χαρτζιλίκι μας το κάναμε επιχείρηση χαλαρά / χύμα για χρόνια το χαρίσαμε χάναμε και λεφτά / χωρίς πικάπ και χράτσα χρούτσα, λάπτοπ και χρήματα ντιτζεηκά ή ζωντανά / σε ζούγκλα και Ζωνιανά / ζαβωθήκαμε στη ζούλα, ζαβαρακατρανέμια / ζεύσαμε τα ζα, ζωή να έχουν τα ζωηρά / με ζαβολιές διαολοστείλαμε όλα ζαβλακωμένα από το ζήτουλα / ζητήσαμε να είναι και λίγο δίνουλας όμως… ”
(Ρόδες United, Πολιτική και άλλα σκ@τά)



Ακολουθήστε τις Ροδές United στο Facebook : http://www.facebook.com/rodesunited