scroll

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

PROFESSOR SKANK & J FYAH, HARRIS, BILLY WIDZ & JEPH1, SELECTA FRED



Renegade & Feel My Bass present:

Professor Skank & J Fyah (live dub)
Harris (jungle/dnb set) 
Billy Widz & Jeph1
Selecta Fred


Ο Professor Skank, με ήδη μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και πολλά singles στο ενεργητικό του, μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του "Digital Revolution" από την Klik Records/ Pale Sound και περιοδεύει για την προώθησή του. Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς dub παραγωγούς της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί και εμφανιστεί ζωντανά με τους Mad Professor, Afrikan Simba και Zion Train μεταξύ άλλων, κάνοντας πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με σημαντικότερη ίσως αυτή του Glastonbury Festival 2010. Στο Βios, θα μιξάρει ζωντανά νέο υλικό και θα παρουσιάσει τις συνεργασίες του με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς reggae/dub σκηνής όπως Max Romeo, Aswad, Love Grocer, Earl 16 και Dreadzone. Tο μικρόφωνο δίπλα του θα ελέγχει ο J Fyah από τους Moca Juniors, δίνοντας μια φεστιβαλική πινελιά στο live set του.

Ο Harris (I Got Bass) είναι από τους πρωτοπόρους της ελληνικής breakbeat και drum 'n' bass σκηνής. Ξεκίνησε ως DJ το 1987 και έχει παίξει σε clubs που άφησαν εποχή, όπως τα Faz, Alsos, Amazon, +SODA, Tessera, Alarm. Ήταν resident DJ των θρυλικών “Jungle” events και στο “Sunrise”. Το 2001 έγινε μέλος της underground μουσικής κολεκτίβας των Funxion και μαζί τους έχει εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως οι Noisia, Black Sun Empire, Teebee, Calyx, Corrupt Souls, Gridlok, Vicious Circle, Goldie, Asian Dub Foundation, Dreadzone, Zion Train, για να αναφέρουμε μερικούς.Λόγω της τεράστιας δισκοθήκης του από βινύλια αλλά και των εξαιρετικών γνώσεών του γύρω από πολλά είδη ηλεκτρονικής μουσικής έχει εργαστεί στο SLO-MO, αλλά και έχει ανοίξει το δισκοπωλείο Discosmic. Το Σάββατο 17 Μάη Θα κλείσει το event ανεβάζοντας το tempo για ένα jungle/DnB set μέχρι τις 5.00 το πρωί.

Oι Billy Widz & Jeph1 έχουν μοιραστεί line-ups με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της dubstep σκηνής (Goth-Trad, VIVEK, Joe Nice, Commodo, Gantz, Pinch, Jack Sparrow, Compa κ.α.), με πολλές συμμετοχές σε parties και festivals σε Ελλάδα και εξωτερικό - με σημαντικότερες ίσως αυτές στο θρυλικό Outlook Festival της Κροατίας το 2012 και '13 - εμμονή με dubplates και με παραγωγές που έχουν φτάσει μέχρι τα airplay των Rinse FM και Sub FM, τα sets τους κινούνται γύρω από τον original dubstep ήχο. Ταυτόχρονα αποτελούν μέρος της ραδιοφωνικής οικογένειας του Paranoise Web Radio, με την εκπομπή τους να μεταδίδεται ζωντανά από το 2011. Επίσης εδώ και κάποιους μήνες ο Jeph1 έχει ενταχθεί στο δυναμικό της δισκογραφικής MindStep που έχει έδρα το Λονδίνο.

Την βραδιά θα ανοίξει στις 23.00 με dub/reggae/roots vinyl επιλογές ο Selecta Fred από τους Grimey Joe's Collective, μια ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής στην Αθήνα, με βάση το Λονδίνο, που δραστηριοποιείται από το 2012.