scroll

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Athens Cannabis Street Parade 2014- 10/5/2014 (Αθήνα, Ελλάδα)



Το Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ (Legalize Protestival), μετά από 10 χρόνια συνεχούς μεγέθυνσης από άποψη συμμετοχής κόσμου και καλλιτεχνών, μεταλλάσσεται και εξελίσσεται. Στις 10 Μάη 2014 είναι η παγκόσμια ημέρα δράσης για δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές για τα ναρκωτικά, καθώς και η παγκόσμια ημέρα διεκδίκησης για τη νομιμοποίηση της παραγωγής, διάθεσης και κατανάλωσης κάνναβης. Στις υπόλοιπες πόλεις του κόσμου (περισσότερες από 300), που γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις αυτό το διήμερο, πραγματοποιούνται πορείες όλα αυτά τα χρόνια και όχι φεστιβάλ. Φέτος, στη 10η επέτειο του αντιαπαγορευτικού κινήματος , αντί για φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη μουσική αντιαπαγορευτική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. “ Πολλοί μας είχαν πει τρελούς και άλλοι μας λένε ακόμα. Όμως δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από απλά αποφασισμένοι να σπάσουμε τον φόβο και τα ταμπού, να κάνουμε την αλήθεια να λάμψει και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για ένα πολύ σημαντικό θέμα που έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη περίοδο της κρίσης.  Η χρήση ουσιών είναι ζήτημα δημόσιας υγείας και όχι δημόσιας τάξης. Οι χρήστες ουσιών δεν είναι εγκληματίες. Εγκληματικές είναι οι κατασταλτικές πολιτικές που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στους χρήστες και τη κοινωνία από τις ίδιες τις ουσίες. Χρειαζόμαστε αλλαγή των πολιτικών για τα "ναρκωτικά" με έμφαση στην αποποινικοποίηση της χρήσης, τη μείωση της βλάβης, τη πρωτοβάθμια περίθαλψη, τη πρόληψη, τη θεραπεία και την επανένταξη. Η καταστολή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα αφού όχι μόνο δεν έχει μειώσει τη ζήτηση και τη προσφορά παράνομων ουσιών, αλλά έχει προκαλέσει το στιγματισμό, τη διαπόμπευση, την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση των χρηστών, ιδιαίτερα των εξαρτημένων και προβληματικών.”
Το ραντεβού λοιπόν κλείνεται για αυτό το Σάββατο 10 Μάη στις 7 το απόγευμα, με συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά και μουσική πορεία προς Πλ. Ψυρρή, Πλ. Μοναστηράκι, Πλ. Αβυσσινίας και Πλ. Θησείου.
“Χρειαζόμαστε πιο αντικειμενική πληροφόρηση και πολιτικές που να στηρίζονται στα επιστημονικά δεδομένα και τις διεθνείς καλές πρακτικές και όχι σε ιδεοληψίες και ηθικό πανικό.
Σπάμε τα ταμπού, πνίγουμε τον φόβο, και σπέρνουμε την αλήθεια που είναι πάντα η καλύτερη πρόληψη.
Ντυθείτε πολύχρωμα και κανναβικά, φτιάχτε πανό, φέρτε καραμούζες και την καλή σας διάθεση και ελάτε να σπείρουμε την αλήθεια παρέα, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά μας”.
ATHENS CANNABIS STREET PARADE 2014 LINE UP
19.00 – 19.30: JEPH1 (BASS)
19.30 – 20.00: A.H20 (AFROFUNK)
20.00 – 20.30: RANKIN JOHNNY (REGGAE)
20.30 – 21.00: NESTA (REGGAE)
21.00 – 21.30: BATUCA (PERCUSSIONS)
21.30 – 22.00: ANNA MYSTIC (STEPPERS REGGAE)
22.00 – 22.30: HR (DnB)
22.30 – 23.00: HARRIS (JUNGLE)
23.00 – 23.30: PETROS FLOORFILLER (TECHNO)
23.30 – 00.00: JUNIOR X (PROGRESSIVE)
00.00 – 00.30: CRYSTAL ZERO (GOA TRANCE)

Υποστηρικτές: Ηλιόσποροι http://www.iliosporoi.net/(link is external), Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κενό Δίκτυο, Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά.