scroll

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Soul Fire: Η Reggae είναι σαν τον ήλιο!


Soul Fire - FeelA RockA

Αν υπήρχε στην γλώσα μας η λέξη reggae τότε σίγουρα δίπλα της θα κολλούσε και ο όρος-μπάντα Soul Fire
Αυτοί είναι οι μουσικοί που κατάφεραν τους Έλληνες να λατρέψουν την reggae. Το καλοκαίρι μας μεταφέρουν με τις μελωδίες τους στην Τζαμάικα και μας “βάζουν” να κάνουμε τα μαλλιά μας ράστα. Τον χειμώνα μας ζεσταίνουν με τις νότες τους και μας παρουσιάζουν τον δικό τους Marley και αποθεώνουν τον Lee “Scratch” Perry.
Η συμμετοχή τους στο Rock On Festival Θεσσαλονίκη στις 24 Μαρτίου αποτελεί έκπληξη και δεν χάσαμε την ευκαιρία να τους μάθουμε καλύτερα. Γνωρίστε τους! 



Lee “Scratch” Perry. Να υποθέσω ότι έχετε το “εικόνισμά” του στο στούντιο;
Τον αγαπάμε σαν μουσικό παραγωγό και είναι ένας ζωντανός θρύλος όπως και άλλοι καλλιτέχνες της Reggae σκηνής

Στην αρχή μόνο διασκευές. Το 2004 το άλμπουμ. Ένα δικό σας “παιδί” βγαίνει. Το κοινό το αγάπησε όσο κι εσείς;
Τα πρώτα κομμάτια που παίξαμε διασκευές ήταν το "Chase The Devil" του Max Romeo, το "Soul Rebel" του Bob Marley, το "Police & Thieves" του Junior Murvin μαζί με το πρώτο τραγούδι Reggae που έγραψα το "Love Addict" και άλλα όπως το "Self-Command", "Reggae Bird Pulse" κλπ.
Κάναμε το πρώτο μας άλμπουμ το 2004 με τίτλο Soul Fire που κυκλοφόρησε από την ελληνική δισκογραφική εταιρεία Music Kitchen και ηχογραφήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία στα Ariwa studios και στην Ελλάδα στα Magnanimus studios με παραγωγό τον Mad Professor (Ariwa records).
Στο άλμπουμ συμμετείχαν επίσης στα ντραμς ο Sinclair (Robotics, Lee “Scratch” Perry) στα πίσω φωνητικά η Aisha, η Kofi και ο Mafia (Mafia & Fluxy) έκτακτη συμετοχή στο Cool Runnings ο Fredi Kruga.
Βασικά και πριν να κάνουμε τον πρώτο μας δίσκο το κοινό που έρχεται στις συναυλίες μας ήδη ξέρει και πιο παλιά κομμάτια που πολλά από αυτά δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, πάντα μας αγκαλιάζει γιατί αγαπάει αυτή την μουσική όχι μόνο την νιώθει αλλά και την καταλαβαίνει. 

Όταν παίζετε επί σκηνής, νιώθετε τον Marley εκεί, μαζί σας;
Και τον Bob και τον Rastafari

Chase the Devil. Θα παίζατε σε άλλο πλανήτη, για να δώσετε την reggae σε άλλο ζωντανό “είδος”;
Άμα χρειάζονται αφύπνιση για να τον διώξουν και από εκεί φυσικά και θα παίζαμε αλλά προς το παρόν εμείς οι γήινοι χρειαζόμαστε αφύπνιση.

Σας κλείνουν ένα live στην Ανταρκτική και μάλιστα sold out. Θα καταφέρετε και εκεί, να ζεστάνετε τον κόσμο με την μουσική σας;
Αν μας εγγυηθούν ότι τα έξοδα από τις πωλήσεις θα πάνε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε άπορους, σε άρρωστους, σε φτωχούς……Είμαστε μέσα.
Η reggae μουσική το κάνει αυτό. Φωτίζει το μυαλό και ζεσταίνει την καρδιά. Είναι σαν τον ήλιο. 

Να περιμένουμε σύντομα και μία καλοκαιρινή τουρνέ στα ελληνικά νησιά;
Θα ήταν πολύ καλό να γίνει αυτό αλλά δύσκολα εφικτό σύμφωνα με την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδος αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο, όλα είναι δυνατά. 

Στις 24-25 Μαρτίου θα συμμετέχετε στο Rock On Festival Thessaloniki στο Principal Club, μαζί με άλλες δυναμικές εγχώριες μπάντες. Τι μας ετοιμάζετε?
Κομμάτια από τον πρώτο και τον δεύτερο δίσκο όπως και ένα καινούριο single που ετοιμάζουμε, το "Revolution".

Ποιά ειναι η αγαπημένη σας στιγμή από κάποια συναυλία σας;
Όταν παίξαμε στο Ostroda Reggae festival στην Πολωνία το 2007 στο Like Children το κοινό με τα χέρια να χτυπάει στο ρυθμό και οι Ράστα σημαίες να κυματίζουν παντού και όταν μας φώναξαν να ξαναβγούμε στην σκηνή και παίξαμε το Reggae Wire και το Keep On Moving (The Wailing Wailers)

Aνυπομονώ να σας δω στη σκηνή του Principal Club. Πέρα από αυτή τη συναυλία, τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Soul Fire;
Σας ευχαριστούμε κι εμείς το ίδιο. Για το κοντινό μέλλον επείγει μια ηχογράφηση του καινούριου single που ετοιμάζουμε και ζωντανές εμφανίσεις που ανακοινώνονται στον ιστότοπό μας http://soulfire.gr/


του Ισιδώρου Καρδερίνη