scroll

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Οι One Drop Forward στον Εξώστη: Νέο άλμπουμ και live στο Block33


Oι One Drop Forward είναι η σημαντικότερη και πιο αγαπημένη reggae μπάντα της χώρας και κάθε τους τραγούδι φέρνει το καλοκαίρι όλο και πιο κοντά. Επιστρέφει με καινούριο album σε ένα μεγάλο πάρτι, με ένα live set διάρκειας πάνω από 3 ώρες ειδικά για αυτή τη σημαντική βραδιά στο Block 33 την Παρασκευή 5 Ιουνίου.


Πείτε μας με λίγα λόγια την ιστορία σας. Πως και πότε δημιουργήσατε τους One Drop Forward;
H ιστορία μας πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 90 όταν μία παρεα φίλων που πρόσφατα έχουν ανακαλύψει τη reggae μουσική αποφασίζουν να δημιουργήσουν τους Rock Dready Beat με σκοπό να εξερευνήσουν τον τζαμαικάνικο reggae ήχο.
Μετά απο χρόνια πειραματισμών και διαφόρων αλλαγών το 2001 δημιουργούμε τους One Drop Forward.Ξεκινούμε πλέον να συνθέτουμε τη δική μας reggae και το 2004 παρουσιάζουμε το πρώτο μας split άλμπουμ με τους Λατερνατίβα όπου παρουσιάζουμε 5 τραγούδια.Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ ελληνικού reggae συγκροτήματος. Η μουσική μας ταξιδεύει πέρα απο τα σύνορα της Θεσσαλονίκης και μας φέρνει σε διάφορα μέρη σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.
Συμμετέχουμε σε πολλά φεστιβάλ και μοιραζόμαστε τη σκηνή με μεγάλα ονόματα της reggae σκηνής όπως οι Max Romeo,Israel Vibration,Groundation,Dub Incorporation και άλλοι. Η reggae-ska μουσική έχει πλέον αποκτήσει αρκετούς οπαδούς και το 2009 μπαίνουμε ξανά στο studio προκειμένου να ηχογραφήσουμε το 2ο μας άλμπουμ,με τίτλο Knowledge το οποίο κυκλοφορεί το 2011 με 10 κομμάτια. Η μουσική μας ταξιδεύει ξανά και οι Onedrop Forward γίνονται ένα απο τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της ελληνικής reggae σκηνής.

Μετά απο δύο χρόνια σχετικής αδράνειας,συναντηθήκαμε ξανά το 2014 με σκοπό να δημιουργήσουμε το 3ο μας άλμπουμ,με τίτλο Bird on a Fence το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες και το οποίο θα παρουσιάσουμε στις 5 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Μέσα απο τη πολυσυλλεκτικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό μοιραζόμαστε το πάθος μας για τη μουσική και προσπαθούμε να εξελισσόμαστε παραμένοντας ενωμένοι και ενεργοί σ έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.

Ποια στοιχεία της καθημερινότητας αποτελούν έμπνευση για εσάς;
Η ζωή, με τα όμορφα και τα άσχημα, με τις καθημερινές αδικίες και απογοητεύσεις αλλά και με τις μικρές νίκες που σε κάνουν να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι και να προχωράς. Οι άνθρωποι γύρω μας και τα συναισθήματα που μας γεννούν αλλά και εμείς σε αυτούς αντίστοιχα.

Ένα φεστιβάλ που ονειρεύεστε να συμμετέχετε;
Σίγουρα θα θέλαμε να συμμετέχουμε σε κάποιο απο τα μεγάλα reggae φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το Summerjam,Rototom,Sundance,Ostroda.

Που θέλετε να "μιλήσει" η μουσική σας; Ποια μηνύματα θέλετε να δώσετε στον κόσμο;
Η προσδοκία είναι η μουσική και τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε απο τους στίχους μας να προβληματίσουν, να εμπνεύσουν και να ενεργοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους προς την κατεύθυνση ενός πιο ελεύθερου και δίκαιου κόσμου. Θέλουμε να δώσουμε κάποιες ανάσες ελευθερίας σε όσους ακόμα ονειρεύονται και να ενοχλήσουμε αυτούς που τους ξυπνούν. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσει ο καθένας τι μπορεί να αλλάξει ο ίδιος.

Αν δεν παίζατε reggae, θα παίζατε κάποιο άλλο είδος ή δεν θα ασχολούσασταν με τη μουσική;
Η αγάπη του καθενός απο εμάς για τη μουσική δεν προήλθε μέσα απο την reggae και δεν θα τελειώσει όταν πιθανότατα κάποια στιγμή σταματήσουμε ν ακούμε reggae.Προϋπήρχε προ πολλού μέσα μας και όλα τα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν ή συνεχίζουν ακόμα να συμμετέχουν και σε άλλα σχήματα που ασχολούνται και με άλλα είδη μουσικής. Αυτό άλλωστε φαίνεται και απο τις διάφορες επιρροές οι οποίες συνυπάρχουν αρμονικά με τη reggae στη μουσική μας.

Όπως είπε και ο Jimmy Hendrix " η μουσική είναι ορμητικός χείμαρρος και οταν αρχίσει να ρέει μέσα σου κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει". Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο μέλος των One Drop Fwd που θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς τη μουσική.Εσείς;
Παρ όλα αυτά,το κοινό μας πάθος για τη reggae και τα μηνύματα της ήταν και παραμένει η αιτία που μας ενώνει μέχρι σήμερα.

Σχέδια για το καλοκαίρι σας; Θα εμφανιστείτε πουθενά;
Ερχόμαστε απο μία περίοδο εσωστρέφειας,απο την οποία προέκυψε μέν το καινούριο μας άλμπουμ αλλά απο την άλλη αυτό μας έκανε να απομακρυνθούμε απο τις ζωντανές εμφανίσεις.Προς το παρόν δεν έχουμε κάποιες κλεισμένες εμφανίσεις αλλά ελπίζουμε οτι το καινούριο μας άλμπουμ θα έχει επιτυχία και θα φέρει κάποιες εμφανίσεις.

Όσο για το live σας στο Block 33, πρόκειται να παρουσιάσετε τον νέο σας δίσκο. Πείτε μας δύο λόγια για αυτόν!
Ο νέος δίσκος έχει τον τίτλο Bird on a Fence και κυκλοφορεί μέσω της Melissa Music. Ο τίτλος αναφέρεται στην αξία αλλά και στο τίμημα της ελευθερίας. Περιλαμβάνει 9 καινούρια κομμάτια εκ των οποίων το ένα ορχηστρικό. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Magnanimus Studios τον Μάιο του προηγούμενου χρόνου ενώ η παραγωγή κ η επιμέλεια έγινε από τον πολύ καλό φίλο και συνεργάτη Dennis Κωνσταντινίδη.

Όπως συμβαίνει σε κάθε παραγωγή περάσαμε από πολλά κύματα,κάναμε λάθη κ μάθαμε από αυτά,παιδευτήκαμε αρκετά μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα το οποίο ολοκληρώθηκε πριν απο λίγες ημέρες και θα είναι στη διάθεση σας στις 5 Ιουνίου.

Νέλλη Σταθακίδου


Πηγή